L'Audiència de Barcelona ha condemnat a set anys de presó el jove de Puig-reig que va apunyalar greument un mosso d'esquadra per l'esquena, just quan anava a detenir el seu germà. El jutge li atribueix un delicte d'assassinat en grau de temptativa, en concloure que li va clavar la ganivetada amb la intenció de provocar-li les lesions més greus possibles, inclosa la mort. Tot i així, l'absol del delicte d'atemptat a l'autoritat perquè no ha considerat provat que l'acusat sabés que la víctima era un policia, ja que vestia de paisà.

Els fets, segons la sentència, van tenir lloc el 8 de maig del 2014, quan l'acusat, Alexi Gregori Avilés Medranda, de 26 anys i amb doble nacionalitat espanyola i equatoriana, es trobava a l'interior del seu domicili, al carrer Sant Marçal de Puig-reig. L'agent i un caporal de la unitat d'investigació de la comissaria de Berga dels Mossos, tots dos de paisà, van acudir al pis a detenir el germà de l'acusat, per un delicte relacionat amb el tràfic de drogues.

Mentre l'estaven identificant a la porta del domicili, el noi va demanar auxili al seu germà, tot cridant-li "Alexi, Alexi!". En sentir els crits, l'acusat va veure des del balcó com els dos agents policials, que no portaven cap signe que identifiqués la seva condició, actuaven contra el seu germà, amb la intenció de reduir-lo.

El condemnat va decidir aleshores baixar al carrer per auxiliar-lo. Abans, va anar a la cuina i va agafar un ganivet. Quan va sortir al carrer, es va apropar al punt on es trobava el seu germà, al terra, i els dos agents. Es va acostar per l'esquena a un dels policies i li va clavar el ganivet a la zona lumbar dreta, mentre li deia: "això per llest".