Alp va estrenar aquest diumenge l'ampliació del parc de bombers voluntaris, que ha estat pagada per cinc ajuntaments de la Cerdanya (Alp, Urús, Das, Fontanals i Prats), amb la col·laboració de la Generalitat. Després que les obres s'hagin dut a terme al llarg del 2015, els bombers van ocupar el parc el cap de setmana passat.

Els treballs han tingut un pressupost de 217.000 euros i han estat finançats pels cinc municipis amb el suport de la direcció general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat. El projecte ha consistit en la construcció d'un nou pis sobre la cotxera, a l'extrem nord de l'edifici, així com la reforma dels espais annexos actuals. Les obres van començar el mes de juny passat i s'han executat durant sis mesos, que era el termini previst. Els treballs han anat a càrrec de l'empresa Intervencions Constructives SL, de la Molina, ja que, segons l'Ajuntament d'Alp, és qui va presentar la millor proposta.

Els bombers voluntaris d'Alp van tancar el parc el mes de gener i van iniciar una campanya de reivindicacions per instar les administracions a complir les reiterades promeses de renovar l'edifici, que consideraven vell i obsolet. Després de dos mesos de reunions i fins i tot un ple municipal a Alp, que va aprovar un compromís de millora del parc, els bombers van acordar reobrir el parc. La comarca de la Cerdanya també té parcs de bombers a Puigcerdà, Llívia i Bellver de Cerdanya.