La fiscalia demana dos anys i nou mesos de presó per als dos directius responsables d'uns treballs de sanejament d'una paret esllavissada a Montserrat, ara fa set anys, en què dos treballadors van morir atrapats per una de les roques que intentaven estabilitzar, de sis tones de pes. Segons el ministeri fiscal, els acusats no haurien d'haver permès, per seguretat, que les víctimes se situessin a dins de la línia de caiguda de la roca.

Un dels processats és el director tècnic dels treballs, Marc J. C., de l'empresa pública Geocat, que depenia de l'Institut Geològic de Catalunya, pertanyent a la Generalitat, i que actualment ja està extingida. L'altre, Ricard O. A., era el cap d'obra de l'empresa que executava els treballs, Inaccés, per a la qual treballaven les víctimes, i que és l'empresa que habitualment s'encarrega del sanejament de les parets esllavissades a Montserrat.

Set anys després, el Jutjat Penal 1 de Manresa ha assenyalat per al proper gener una vista de conformitat per determinar si les diferents acusacions i defenses poden pactar una sentència condemnatòria. En cas que no s'arribi a cap acord, el judici, aleshores, es fixarà per a més endavant.

Els fets van tenir lloc el 13 de novembre del 2008, cap a les 4 de la tarda. Les dues víctimes, Francisco Salvador Escudero García, de 29 anys i veí de Calella, i Mustapha Bouaazza, de 31 anys i d'Argentona, formaven un dels equips d'operaris que treballaven a la zona dels Degotalls, on feia deu dies hi havia hagut una esllavissada que havia obligat a tallar les dues carreteres d'accés a Montserrat.