Els dos reclusos de Lledoners imputats per vendre droga i alcohol a altres interns, que suposadament introduïa a la presó un funcionari còmplice, cobraven dels familiars dels consumidors, que feien transferències bancàries a comptes corrents vinculats als dos acusats, segons ha constatat la investigació judicial del cas, a la qual ha tingut accés aquest diari.

De moment, però, no s'ha pogut determinar de quina forma devia cobrar la seva part el funcionari de Lledoners que presumptament s'encarregava d'introduir la droga i l'alcohol a la presó, Xavier A. E., veí de Cervera i empresonat des de fa un any a Quatre Camins (Vallès Oriental) per aquests fets.

El cas va ser descobert el gener de l'any passat, quan una treballadora de la neteja va localitzar un paquet sospitós a la cabina de control dels mòduls 7 i 8 de Lledoners, els dos edificis que acullen precisament els presos amb problemes d'addicions. El paquet contenia deu pedres d'haixix, dos embolcalls de cocaïna i dues targetes SIM de telefonia mòbil.

Els Mossos van concloure que qui havia introduït el paquet era el funcionari Xavier A. E. i que la droga anava adreçada a interns consumidors, tasca delictiva que suposadament feia temps que practicava. Els presos imputats, Jean Carlos E. A. i Yeferson Josué M. H., d'origen veneçolà, eren els qui venien presumptament la droga i les ampolles d'alcohol que suposadament també entrava Xavier A. E.

El Jutjat d'Instrucció 6 de Manresa, que porta el cas, investiga qui, des de fora, subministrava les substàncies a Xavier A. E. i quin era el destí dels beneficis econòmics de l'activitat delictiva. En aquest sentit, la unitat d'investigació dels Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Central ja ha pogut determinar, de moment, l'existència de tres comptes corrents, vinculats als interns processats, on familiars dels presos consumidors feien pagaments periòdics, d'entre 50 i 200 euros, que corresponien presumptament al preu de la droga que compraven els reclusos.