Els veïns i comerciants ja fa anys que es queixen de les actituds incíviques i també delictives, especialment furts i robatoris, de grups de joves que moltes tardes i vespres es reuneixen al primer tram del passeig Pere III, en tot l'espai comprès entre el Casino, el Kursaal i Crist Rei. És a dir, el centre neuràlgic de Manresa, per on cada dia passegen centenars de vianants. Si en aquest entorn hi apareix un reincident amb antecedents per violència i drogues pot donar el resultat de dissabte passat: una baralla al mig del carrer i la posterior agressió gratuïta a un vianant de 81 anys que passava per allà.

Peter C. és un veí d'Artés de 35 anys molt conegut pels Mossos: fa dos anys va agredir set agents d'aquest cos a Manresa, i ha comès altres delictes a la comarca, pels quals, de moment, només se li ha imposat una condemna, amb la qual va esquivar l'ingrés a presó. Dissabte a la tarda, era a la plaça de Crist Rei i es va començar a barallar amb tres joves. Els Mossos asseguren que, de moment, desconeixen la identitat d'aquests nois, però alguns testimonis els relacionen amb els grups de joves que es troben en aquesta zona.

Cop de puny sense explicació

De resultes de la batussa, Peter C. va rebre múltiples cops a la cara i va resultar ferit greu. Quan fugia dels seus agressors, qui sap si mogut per la ràbia i la impotència per la pallissa que acabava de rebre, va donar un cop de puny a un vianant de 81 anys totalment gratuït. L'ancià va resultar ferit de consideració, va ser atès pel SEM i traslladat a l'Hospital de Sant Joan de Déu, on va ser donat d'alta el mateix dia. L'home s'està recuperant de les ferides a casa. Peter C. va ser detingut pels Mossos i va ser traslladat a l'hospital Mútua de Terrassa, on es recupera de les greus ferides. Els Mossos li van deixar sense efecte la detenció, amb l'obligatorietat de comparèixer al jutjat quan surti de l'hospital.

Peter C., de nacionalitat eslovaca, va ser condemnat fa un any per un robatori violent comès l'agost del 2013: es va presentar a un habitatge del carrer Remei de Dalt reclamant droga (concretament amfetamines) als dos inquilins del pis. Com que no la va aconseguir, els va agredir i va acabar enduent-se una guitarra. Va reconèixer els fets, va ser condemnat a dos anys de presó, i, com que en el moment de la sentència no tenia antecedents penals, el jutge li va suspendre l'ingrés amb la condició que no tornés a delinquir.