L´Audiència de Barcelona jutjarà dilluns vinent el lladre que va ser detingut fa dos anys acusat d´haver asfixiat mortalment una anciana de Santpedor quan el va sorprendre robant a casa seva. El processat, Javier B. R., de 33 anys d´edat, s´enfronta a una petició fiscal de divuit anys i nou mesos de presó per un delicte d´homicidi i un altre de robatori amb violència.

Els fets va tenir lloc la nit del 7 al 8 de gener del 2014. Segons l´escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, l´acusat, que ja tenia nombrosos antecedents per delictes contra el patrimoni, va entrar a robar a casa de la víctima, Josefa Valenzuela Gallego, de 81 anys d´edat, que vivia sola en un habitatge del carrer de la Font Barrera, a Santpedor. L´home, segons el ministeri públic, va elegir aquest domicili perquè sabia que només hi vivia una dona gran, amb l´objectiu d´assegurar l´èxit del robatori.

Un cop a l´interior de l´habitatge va ser sorprès per la víctima. Segons la fiscalia, per evitar ser descobert, va agafar la dona amb força pel coll fins que li va produir la mort per asfíxia. A continuació, l´acusat va abandonar l´edifici enduent-se diverses pertinences, com ara un rellotge, una medalla, un braçalet daurat i un anell daurat amb sis pedres. També va sostreure una llibreta amb el títol "Carnet del Diabètic".

L'endemà que es descobrís el cadàver, els Mossos d'Esquadra van detenir Javier B. R. al seu domicili. En escorcollar-li el pis, els agents hi van localitzar totes les joies sostretes, que van ser retornades als fills de la difunta. En un solar proper al domicili de la víctima es va trobar el Carnet del Diabètic.