L'Audiència de Barcelona ha condemnat a sis mesos de presó el director d'un oficina bancària de Piera per haver concedit un crèdit de 60.000 euros a una clienta de l'entitat sense el seu consentiment. El condemnat, Javier C. L., com no té antecedents penals, no haurà de complir la pena, amb la condició que no torni a delinquir i que pagui una multa econòmica de 1.800 euros.

Els fets, segons la sentència, van tenir lloc el 9 d'octubre del 2008. L'acusat, en la seva condició de director de l'oficina de Piera de Caixa Catalunya, va formalitzar documentalment una operació de concessió de crèdit a compte, per un import de 60.000 euros, a favor d'una clienta. La dona, però, no havia donat el seu consentiment i l'acusat va estampar la seva signatura suplantant la seva identitat, per tal de fer efectiva l'operació.

Tot i així, la sentència no ha considerat acreditat que l'acusat hagués enganyat la víctima perquè pogués ingressar els 60.000 euros al seu compte corrent, tal com considerava la fiscalia. Tampoc no s'ha donat per provat que el director bancari hagués intentat aconseguir que la clienta dugués a terme traspassos de diners a altres comptes bancaris de l'entitat, com també sostenia el fiscal.

No haurà d'ingressar a la presó

La sentència de l'Audiència condemna Javier C. L. com a autor d'un delicte de falsedat en document mercantil i li estableix una pena de sis mesos de presó i una multa de 1.800 euros. L'acusat no haurà d'ingressar a la presó si no torna a delinquir i si paga la sanció, ja que la pena és inferior als dos anys.