L'arxivament judicial de l'incendi d'Òdena, publicat per Regió7 el dia 3 de novembreRegió7, ja no es pot recórrer, i, per tant, és ferm, segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia. La resolució, el contingut de la qual va ser detallat per aquest mateix diari el 16 de desembre, no atribueix cap delicte al pagès d'Òdena que va causar accidentalment el foc.

La titular del Jutjat d'Instrucció 2 d'Igualada va arxivar la imputació contra l'agricultor el 19 d'octubre, com va divulgar Unió de Pagesos de l'Anoia dues setmanes després. La resolució no qüestiona que l'agricultor provoqués accidentalment el foc amb una trituradora de palla, però justifica la desimputació perquè conclou que no va cometre cap imprudència.

Segons la jutge, el fet que la seva màquina generés la guspira causant de l'incendi "va ser un succés fortuït i desgraciat", però que, en tot cas, "no va poder ser previst ni contemplat, no només per l'imputat, ni tan sols pels organismes competents". La jutgessa recorda que el dia de l'incendi, el 26 de juliol, a l'Anoia estava activat un nivell d'alerta que permetia els pagesos poder treballar al camp.