El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a vint anys i cinc mesos de presó a la dona que el novembre del 2012 va matar a Lleida un ancià de 83 anys d'Igualada. L'acusada va traslladar l'home a un pis de la capital del Segrià amb l'excusa de cuidar-lo però amb l'objectiu que la declarés hereva de l'habitatge, Finalment, el va acabar matant, esquarterant i cremant.

El Suprem ha desestimat així el recurs de cassació interposat per la defensa de l'acusada, que va ser condemnada el novembre del 2014 per l'Audiència Provincial de Lleida, que, al seu torn, va ratificar el veredicte de culpabilitat emès per un jurat l'octubre d'aquell any, després de tres dies d'un judici durant el qual l'acusada va insistir en la seva innocència.

L'Audiència va considerar provat que l'acusada, de 48 anys, va matar l'ancià per poder quedar-se amb la meitat del pis que tenia en la seva propietat a Igualada.

En concret, l'Audiència va condemnar la dona a vint anys pel delicte d'assassinat, ja que va considerar que va actuar amb traïdoria en aprofitar-se d'un home ancià i amb la mobilitat reduïda (portava crosses i tenia sobrepès), i a cinc mesos més de presó per profanació de cadàver, ja que va maltractar el cadàver una vegada mort.

La defensa al·legava en el seu recurs que la sentència vulnerava el dret a la presumpció d'innocència, ja que només hi havia indicis contra la seva dona i que no tenia cap motiu per matar l'home. L'acusada va al·legar en el judici haver estat segrestada per uns gitanos.

No obstant això, el Suprem considera que la presumpció d'innocència ha estat "plenament respectada" i que el suposat segrest "no té tot aval provatori" i es contradiu amb els testimonis que diuen que la van veure amb llibertat i amb el fet que va enviar un missatge al fill de la víctima.

Sobre la profanació, el Suprem diu que "l'esgarrifosa lectura dels actes que l'autora va arribar a fer sobre la víctima morta revelen un falta de respecte de tal entitat que desborda l'antijuridicitat abraçada pel tipus penal homicida i les exi-gències de l'autoencobriment".