El Jutjat d'Instrucció 7 de Manresa, que ahir havia de jutjar dues de les persones que van anar a viure fa un any a un dels blocs ocupats per la PAHC del Bages, va suspendre finalment la vista perquè a una de les acusades no se li havia assignat cap advocat d'ofici.

Les dues dones denunciades formen part del grup de persones que no tenien un habitatge en condicions per viure i que van passar a residir al cinquè bloc ocupat per la PAHC, al barri de la Mion de Manresa. Es tracta d'un edifici que va fer fallida i que va entrar en concurs de creditors. L'agència liquidadora de la promotora és qui va denunciar les dues dones per usurpació.

Malgrat la suspensió del judici, la citació d'ahir va servir perquè, extrajudicialment, el representant de la liquidadora oferís a una de les acusades (la que actualment encara viu al bloc, amb els seus tres fills) la possibilitat d'un lloguer social, una proposta que també s'adreçaria a les altres quatre famílies que també hi resideixen. Tot i així, el lloguer social no es produiria fins que no s'hagi produït la liquidació processal dels actius, al final del concurs de creditors, en què l'edifici passarà a mans del Sareb, l'anomenat banc dolent.

Amb motiu del judici, una vintena de persones es van concentrar ahir al matí davant dels jutjats de Manresa per donar suport a les denunciades i per reclamar l'absolució i l'arxivament del cas.