El director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat, Ramon Parés, es va mostrar ahir a favor de la possible reunificació de les sales territorials de control dels Bombers cap a dos únics punts del país, a Bellaterra i a Tarragona. Tot i així, va matisar que es tracta d'una proposta "en fase d'estudi" i que, per tant, "no hi ha res decidit".

Així ho va reconèixer Parés en una entrevista a Catalunya Ràdio. La mesura significaria que les regions d'emergències del país perderien les seves respectives sales de control, des d'on es gestionen tots els avisos d'emergències, com ara incendis i rescats, que passarien a ser gestionats des d'un únic punt. La Regió Centre, que té la seu al parc dels Bombers de Manresa, deixaria de tenir d'aquesta manera la sala de control, tot i que mantindria la resta de la seva estructura, que ara l'àrea de comandaments i la part administrativa.

"Avui dia les noves tecnologies ens permeten tenir una o dues sales de control. No cal que hi hagi sales per tot el territori. De cara a incendis forestals, el que hem de tenir a prop són els Bombers, les ADF, etcètera. Però no passaria res perquè no hi hagués les sales de control", va defensar ahir Parés en l'entrevista radiofònica. "La regió de Tarragona i la de les Terres de l'Ebre fa molts anys que comparteixen sala de control i fins ara ningú no s'ha queixat", va afegir.