Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 26 de gener, dos homes, de 40 i 36 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Berga, com a presumptes autors de sis robatoris amb força, cinc faltes de danys i un furt.

Tots aquests fets es van produir entre setembre de 2013 i desembre de 2015 a la Central Tèrmica de Cercs (Berguedà). Els autors entraven a les instal·lacions, sostreien cable de coure i després el venien a les deixalleries.

En els transcurs de la investigació els mossos van esbrinar que moltes zones on accedien per robar el coure no estaven forçades i que per accedir-hi només es podia fer amb claus, de les quals només en disposaven treballadors de la central.

Aquest fet va portar a pensar als investigadors que els lladres podien tenir ajuda d´algú de l´interior, ja que les instal·lacions tenien vigilant de seguretat les 24 hores del dia. A més, en moltes ocasions la retirada del cablejat requeria molt temps i implicava fer soroll.

Això va fer pensar als mossos que difícilment els autors havien pogut cometre tants robatoris sense l´ajuda d´algun treballador.

Després de diverses gestions, els investigadors van esbrinar que els autors eren tres, i que un d´ells era un dels vigilants de seguretat, el qual ajudava als altres dos a accedir a la central i els hi indicava els llocs on hi havia coure que no estava connectat a la xarxa elèctrica.

Finalment, el passat dia 26 de gener es va detenir el vigilant i un altre autor com a presumptes responsables de tots els robatoris i danys a la central.

L´altre implicat encara no se l´ha pogut localitzar i detenir.

Els dos detinguts van passar el dia 27 a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Berga.