L'Audiència de Barcelona ha condemnat a sis mesos de presó una conductora de Manresa que va intentar enganyar la Policia Local bufant a l'alcoholímetre de forma incorrecta fins a setze cops.

La sentència confirma la condemna que li havia dictat el Jutjat Penal 1 de Manresa per un delicte de negativa a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia. Però, en canvi, l'absol de l'altre delicte per al qual també havia estat condemnada, contra la seguretat viària, ja que no ha considerat provat que xoqués contra un vehicle a causa del seu suposat estat d'embriaguesa.

Els fets van tenir lloc el 15 d'octubre del 2013, quan la conductora, María Ángeles R. A., de 61 anys d'edat, sortia del garatge de casa seva, fent la maniobra de marxa enrere. Un cop al carrer, quan encara no s'havia incorporat del tot a la via, va impactar contra un cotxe, el qual, de rebot, va xocar amb un vehicle aparcat. Tots dos van patir desperfectes materials.

Davant dels signes d'embriaguesa de la conductora, la Policia Local va voler fer-li la prova d'alcoholèmia. La dona, però, es negava a fer-la correctament, ja que no bufava el temps necessari per obtenir la mesura, bufava cap enfora o no es col·locava l'aparell de forma correcta. L'acusada va arribar a bufar setze vegades de forma indeguda, tot i ser informada de les conseqüències penals d'aquesta actitud. "Facin el que vostès vulguin, vostès sempre tenen la raó", va etzibar la dona als agents.

La condemna és de sis mesos de presó, que no haurà de complir si no torna a delinquir, i d'un any de retirada del carnet. La dona, però, ha estat absolta del delicte de seguretat viària, ja que l'Audiència assenyala que no va poder-se demostrar que la dona xoqués contra el cotxe a causa del seu presumpte estat d'embriaguesa. Per aquest motiu, s'estalvia una multa de 1.350 euros i un segon any de retirada del permís.