Un dels dos sospitosos de l'assassinat d'un empresari lleidatà a Tailàndia, el cos del qual va aparèixer esquarterat la setmana passada, és un català de 37 anys, Artur Segarra Príncep, que l'any 2007 va integrar la llista electoral a Manresa de la Plataforma per Catalunya (PxC). Segarra i l'altre sospitós, un ciutadà italià, estan sent buscats per la policia a Tailàndia, ja que no es creu que hagin fugit del país.

Concretament, Segarra va ocupar el número 20 de la llista de PxC de Manresa l'any 2007, a la part final de la candidatura. No se li coneix, però, cap relació ni amb la ciutat ni amb el Bages. Aquest diari no va poder contactar ahir amb Xavier Arcas, que va ser cap de llista aquell any de la PxC a Manresa i que va ser la persona responsable de confeccionar la candidatura electoral.

Consultat per Regió7, l'aleshores president del partit ultra, el vigatà Josep Anglada, va assegurar ahir que desconeix totalment aquesta persona. "No em sona que sigui militant de la Plataforma i no crec que fos ningú de la comarca d'Osona, perquè segurament el podria conèixer", va explicar a aquest diari. "El més probable és que aquest noi no fos ni de Manresa, ja que als últims llocs de les candidatures solíem situar-hi persones de qualsevol lloc de Catalunya, tal com també fan altres partits, com el PP", va indicar..

Les primeres investigacions policials apunten a un cas de segrest, extorsió i assassinat. "Creiem que podem tancar el cas en un parell de dies. Ara estem connectant les evidències. De moment no hem emès cap ordre de captura", va declarar ahir a Efe el general de la Policia Panya Mamen, cap de la investigació criminal.

La investigació se centra en un català al qual la Policia es refereix amb el nom d'Artur, i que alguns mitjans tailandesos han identificat com a Artur Segarra Príncep, l'home que va ocupar la llista electoral de Manresa de PxC el 2007.

"Pensem que Artur està involucrat en alguna etapa de l'assassinat o potser en totes", va dir Panya Mamen, qui unes hores abans va presentar en una roda de premsa diverses fotografies del sospitós preses en llocs fronterers.