La fiscalia demana nou anys de presó per a l'acusat d'haver estafat tres concessionaris de cotxes del Bages, Feliciano P. M., amb l'objectiu d'adquirir vehicles gratuïtament. L'home, segons el ministeri públic, presentava documentació falsa per aconseguir que les entitats financeres de les marques de vehicles li paguessin l'adquisició de cotxes. D'aquesta manera, hauria aconseguit gratuïtament un cotxe d'alta gamma, valorat en 21.404 euros, i ho hauria intentat sense èxit en dos casos més.

El processat, que ja va ser condemnat per un cas d'estafa ara fa nou anys, serà jutjat per aquests fets al Jutjat Penal 3 de Manresa, pels delictes d'estafa i de falsedat. Al seu costat, també es jutjaran tres suposats còmplices, Ursula P. M., Ivan V. N. i Jordi P. T, tots ells sense antecedents, els quals, segons la fiscalia, també van cometre alguns dels fets.

En total, arribaran a judici quatre casos, ocorreguts a finals del 2011, tres dels quals van ser comesos presumptament per Feliciano P. M., mentre que la resta d'acusats, que s'enfronten a penes d'entre 2 i 5 anys de presó, haurien participat en alguns dels restants.

Per aconseguir el finançament dels vehicles, segons la fiscalia, els encausats presentaven als concessionaris documents falsos, com ara contractes de treball, nòmines, informes de vida laboral i certificats d'IRPF, on hi figuraven dades dels processats.

Un Mercedes de 21.400 euros, de franc

El principal acusat, Feliciano P. M., va actuar d'aquesta manera al concessionari Autosuministres Motor, del poligon Casanova de Sant Fruitós de Bages i, segons l'acusació pública, va aconseguir que l'entitat financera de la marca Mercedes li financés íntegrament els 21.404 euros d'un vehicle d'aquesta casa. El cotxe va ser recuperat quan Feliciano P. M. va ser detingut dos mesos després, el 13 de desembre del 2011.

La detenció es va produir precisament quan va acudir a un concessionari de Manresa a punt de consumar una altra estafa, segons assegura la fiscalia. L'home, juntament amb Ursula P. M., havia aconseguit que l'entitat Santander Consumer li validés el finançament d'un Fiat Croma valorat en 21.900 euros, del concessionari Manresauto del carrer Rubió i Ors. Quan tots dos van anar a recollir el cotxe, però, van ser detinguts per la policia, ja que Santander Consumer es va adonar a temps de la presumpta estafa i va denunciar els fets.

L'escrit de fiscalia també assegura que Feliciano P. M. i Ursula P. M. van cometre el mateix intent d'estafa al concessionari Automòbils Claret del carrer Gaudí de Manresa, però l'entitat BBVA ja no va arribar a validar l'operació.

Per últim, en el judici també es jutjarà un cas en què presumptament no hi va participar Feliciano P. M., sinó els dos acusats restants, Ivan V. N. i Jordi P. T., que també van actuar al concessionari Automòbils Claret de Manresa. En el seu cas, segons la fiscalia, sí que van aconseguir que l'entitat BBVA els pagués un Audi A4, de segona mà, valorat en 10.800 euros.