El projecte de tancament de la majoria de sales territorials de control d'emergències, entre les quals la de Manresa, i de centralitzar-les a Bellaterra i a Tarragona, està més avançat del que els responsables polítics dels Bombers admeten públicament. Segons ha pogut saber Regió7, la intenció amb què treballa el departament d'Interior de la Generalitat és dur a terme la reorganització a partir del 2017, en dues fases.

En la primera etapa, es preveu tancar les sales de control de Manresa i de Sant Boi de Llobregat, que són, respectivament, les seus de les regions d'emergències Centre (que agrupa Bages, Berguedà, Moianès, Osona, Cerdanya, Solsonès i Alta Anoia) i Metropolitana Sud (que inclou la resta de l'Anoia, l'Alt Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat i una part del Barcelonès).

El personal d'aquestes dues sales serà traslladat a Bellaterra, que actualment és la seu territorial de la Regió Metropolitana Nord, és a dir, dels dos Vallesos, el Maresme i el Barcelonès. D'aquesta manera, els operadors de sala que ara estan repartits entre aquestes tres regions hauran de gestionar des de Bellaterra les incidències del conjunt de tot aquest ampli territori, que abraça tota la província de Barcelona i les comarques del Solsonès i de la Cerdanya.

Per a una segona fase, s'estudia també tancar la sala de control de Girona, i direccionar-la igualment a Bellaterra, i la sala de Lleida, que, en aquest cas aniria a Tarragona (en concret, a Reus), que ara ja assumeix les Terres de l'Ebre.