Una mare C.M. ha estat la protagonista d'un episodi violent que hi hagut aquest matí a l'hora d'entrada a classe a l'escola Galceran de Pinós de Bagà.

Fonts de l'AMPA del centre han denunciat a Regió7 que la mare esmentada ha intentat agredir una nena. Davant d'aixó els pares de la menuda s'hi han interposat i s'ha iniciat una discussió en la que ha hagut d'intervenir el vigilant municipal de Bagà a qui C.M. «ha donat un cop de puny als morros» segons les fonts esmentades. La presumpta agressió ha estat confirmada a aquest diari per l'alcalde Nicolás Viso. L'agent ha requerit assistència mèdica. La dona ha estat traslladada a l'hospital comarcal Sant Bernabé per la crisi l'ansietat que patia. Els agents dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat a Bagà alertats pels fets i a hores d'ara estan prenent declaracions a testimonis dels fets segons ha confirmat fonts dels mossos.

Fonts de l'AMPA del centre han explicat a aquest diari que aquest diumenge en el decurs dels ballets de la Festa de l'Arròs, C.M. i el seu marit Q.B. «van empaitar una nena i no la deixaven ballar». Aquest fet hauria generat un intercanvi de missatges per whatsapp que ha culminat amb els aldarulls d'aquest matí. «Ja han arribat calents» han indicat fonts de l'AMPA. C.M. hauria intentat picar a la mateixa nena a qui hauria empès el dia abans i els pares d'aquesta última han sortit a defensar-la. Per intentar posar pau hi ha intervingut l'agent municipal de Bagà a qui C.M. ha etzibat un cop de puny a la boca del que ha hagut de ser atès al dispensari del poble.

Les fonts de l'AMPA esmentades han detallat que hi hagut «un escàndol» per uns fets que s'han produit en el mateix moment d'entrada al col·legi. Hi han afegit que pares han agafat els seus nens cap a l'interior de les aules del centre perquè no continuessin presenciat l'aldarull i també que hi hagut quitxalla que han viscut l'episodi amb molt nerviosisme i angoixa. Els presents han avisat a la policia autonòmica catalana. Agents dels Mossos són «els que han reduït a aquesta senyora» segons han indicat fonts de l'AMPA.

La junta de l'AMPA s'ha citat per aquest dimarts al vespre i analitzar aquests fets que les fonts esmentades han qualificats «de greus» i han lamentat. Hi han afegit que «volem demanar que no vagin més a l'escola, que se'ls expulsi». Fonts dels representants del pares han indicat que una situació com la d'avui «no havia passat mai». Consideren que el més greu de tot plegat és que «els nens n'han estat els testimonis, ho han vist tot» per bé que el centre fa setmana blanca i segurament hi havia menys escolars que un altre dilluns qualsevol.

Les fonts esmentades han exposat que aquesta família «ja va ser expulsada de Sant Jordi de Cercs per presumptament amenaçar a una mestra amb una ganivet». I han afegit que es tracta d'una família amb problemes que ja havien estat a Puig-reig. «No volem que passin aquestes coses, volem pau, Bagà és un poble tranquil» han exposat fonts de l'AMPA.

Per la seva banda, l'alcalde Nicolás Viso ha lamentat i condemnat els fets. «Intentarem que no es repeteixin aquestes situacions tan desagradables» que s'han produït a l'hora d'entrada al col·legi i que, per tant, han estat presenciades pels escolars. El dirigent baganès també ha dit que «valorarem si es presenta denuncia» per l'agressió que ha patit el policia municipal de Bagà.

El batlle ha dit que la família en qüestió «estan dins del circuit del serveis socials municipals». El batlle ha explicat que els fets s'han posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra i que també ha parlat amb responsables de serveis socials perquè «vetllin el cas».