Els Mossos d'Esquadra han desmentit aquest dimarts al vespre els dos missatges de veu que durant tota la tarda han circulat massivament pels grups de la xarxa social WhatsApp. Els missatges alertaven de dos falsos intents de segrest de menors a Navàs i a Artés.

El contingut dels dos àudios, que han començat a circular per WhatsApp aquest dimarts al migdia, ha obligat els Mossos a investigar durant tota la tarda sobre la seva veracitat. Finalment, han pogut determinar que els fets són rotundament falsos.

El cos policial ha constatat l'existència de dos àudios, gravats per dues veus femenines diferents. El primer informava d'un suposat intent de segrest d'un nen aquest dimarts al migdia a Navàs per part d'un home vestit de negre. Segons el mateix missatge, el segrest hauria estat evitat per un home d'edat avançada testimoni dels fets.

Posteriorment, ha començat a difondre's un altre missatge que informava d'uns fets molt similars, però ocorreguts a Artés. Tots dos missatges aconsellaven als destinataris prendre mesures de seguretat per protegir els seus fills menors.

La investigació dels Mossos ha permès determinar que l'origen del fals rumor és una mentida explicada per un menor als seus pares, en una d'aquestes dues poblacions. Els pares, que s'han cregut els fets, l'han explicat a altres ciutadans, que són els que haurien propagat la història per WhatsApp.

Els Mossos d'Esquadra demanen a tots els ciutadans que no facin cas de les informacions que circulen per les xarxes socials, que no les propaguin i que les confirmin, abans de tot, amb les fonts oficials i contrastades, com poden ser els mateixos Mossos d'Esquadra, a través del seu Twitter i del seu Facebook oficials.