El manresà acusat d'haver falsificat més de 260 quadres amb la signatura del seu padrastre, el reconegut pintor Joan-Josep Tharrats, tenia el taller de pintura en un pis d'una fàbrica abandonada de Manresa. El lloc era l'antic habitatge del vigilant de la nau. L'acusat, Joaquim C., de 65 anys d'edat, hi viu des de fa uns quants anys, quan va decidir establir-se a Manresa procedent de Barcelona.

Així ho ha explicat a Regió7 el fill biològic de l'artista, Joan Tharrats, que va ser qui va traslladar als Mossos la sospita que s'estaven falsificant obres del seu pare. La investigació, tal com va explicar ahir aquest diari, va permetre detenir el falsificador de Manresa i un galerista i un marxant d'art de Barcelona. Se'ls acusa d'haver falsejat i comercialitzat almenys 260 obres amb la signatura simulada de Tharrats, que són les que s'han recuperat. Però no es descarta que en siguin moltes més i que vagin apareixent properament en cases de col·leccionistes de tot el país que les hagin adquirit pensant-se que eren quadres originals de Tharrats.

El presumpte falsificador, Joaquim C., és el fill de la segona esposa de Joan-Josep Tharrats (mort el 2001 als 83 anys). Està format en Belles Arts, sap pintar i va arribar a donar classes a l'escola d'art Massana de Barcelona. Però, segons explica el fill de Tharrats, "mai no ha tingut una feina estable i mai no s'ha dedicat a pintar i a vendre els seus propis quadres". El fet que la mare de l'acusat es casés amb Joan-Josep Tharrats "li va permetre poder anar a remolc del meu pare durant els últims anys de la seva vida", assegura.