L´home que fa un any va ser condemnat per estafar l´exrector de Queralt mossèn Josep Maria Ballarín, i un altre rector jubilat de Solsona, tornarà a judici per cometre un frau idèntic contra un altre capellà, mossèn Àngel Pla, de Gironella. El processat, Carlos M. P., s´enfronta a una petició fiscal de tres anys de presó per trucar al rector gironellenc fent-se passar pel mossèn de Berga i aconseguir que li fes dos ingressos econòmics, per un valor total de 800 euros.

Els fets, segons l´escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, van tenir lloc el 30 de desembre del 2013. Cap a 2/4 d´1 del migdia, l´acusat, de 37 anys, va trucar al rector de Gironella, Àngel Pla, simulant que era el mossèn de Berga, Marc Majà. L´home, segons la fiscalia, el va enganyar dient-li que fes un ingrés de 450 euros a un número de compte corrent al·legant que era per causes solidàries. El compte corrent no era de cap parròquia sinó el seu particular.

Uns minuts després, segons l´escrit de la fiscalia, Carlos M. P. va tornar a trucar a mossèn Pla, fent-se passar de nou pel rector de Berga, demanant-li que necessitava un nou ingrés de 350 euros. L´acusat, d´aquesta manera, va obtenir d´ell un total de 800 euros.

La fiscalia demana que Carlos M. P. sigui condemnat a tres anys de presó per un delicte continuat d´estafa i que retorni íntegrament els 800 euros al capellà berguedà.

Es dóna el cas que, el mes de maig de l´any passat, Carlos M. P. ja va anar a judici per dues estafes idèntiques comeses contra mossèn Josep Maria Ballarín i contra un rector jubilat de Solsona, Manel Guiu, que havia comès el març del 2013, uns mesos abans del cas de Gironella.

El dia del judici, l´acusat es trobava a Jerez de la Frontera, des d´on va declarar en videoconferència amb els jutjats de Manresa. Com que va reconèixer els fets, va acabar sent condemnat a una pena d´un any i nou mesos de presó i a retornar els 510 euros estafats a Manel Guiu, en quantitats mensuals de 42,5 euros. Amb la condició que retornés aquest import, el jutge va suspendre la pena de presó perquè l´acusat no tenia antecedents i perquè la seva defensa va al·legar que, en el moment dels fets, patia una addicció al joc.

El mateix dia del judici, Emília Serra, la persona que es fa càrrec de mossèn Ballarín (que té 96 anys i que viu a Berga), va comunicar que Ballarín renunciava a rebre els 600 euros que Carlos M. P. li havia estafat.