Els Mossos d'Esquadra han detingut a Castelldefels un home de 32 anys acusat d'estafar tretze taxistes de tot Catalunya, entre els quals de Solsona i de la Seu d'Urgell. L'arrestat els enganyava fent-se passar per un responsable d'una asseguradora i els va robar més de 8.000 euros en total.

La detenció, segons van explicar ahir els Mossos d'Esquadra, es va produir diumenge passat gràcies a la complicitat d'un taxista al qual ja havia estafat 700 euros.

El detingut, de nacionalitat espanyola i domiciliat a Tarragona, contactava telefònicament amb un taxista per oferir-li formar part de la seva cartera de clients.

Llavors, li encarregava que comprés amb els seus diners uns bitllets d'avió per a un client al qual hauria de portar a l'aeroport, i li assegurava que la companyia li tornaria els diners amb una comissió extra. A continuació, l'acusat, sempre per telèfon, simulava ser una altra persona, un treballador d'una important agència de viatges, i indicava al taxista que ja havia reservat els bitllets i que els havia de pagar en efectiu i recollir al Prat.

Seguidament, el detingut tornava a simular ser el treballador de l'asseguradora i trucava la víctima per dir-li que a l'aeroport no podrien donar-li els bitllets i que haurien de quedar al municipi on vivia el treballador de l'agència de viatges. Finalment, el taxista entregava els diners en efectiu a l'estafador i ell li donava un sobre amb uns bitllets d'avió falsos, els quals hauria de portar al suposat client que no existia i acompanyar-lo a l'aeroport. No obstant, ningú tornava a contactar amb ell i quan trucava a l'asseguradora, s'adonava que havia estat una estafa.