Les previsions meteorològiques indicaven ahir nevades abundants per a avui al Pirineu i al Prepirineu, incloent-hi l'alt Berguedà i el nord del Solsonès, i també la presència de neu en indrets de la Catalunya Central poc habituades, com Montserrat, Berga i l'Alta Anoia, sobretot a la zona de la Panadella. La cota és previst que baixi al migdia i a la tarda fins als 500 metres, la qual cosa podria afectar zones elevades de les comarques centrals. Segons les previsions, Manresa, a 238 metres d'altitud, quedaria descartada de l'àmbit afectat.

Diferents municipis de la Catalunya Central, com ara Cardona i Igualada, ja havien activat ahir al vespre el seu pla antinevades en fase d'alerta. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, avui al matí la baixada de temperatures serà notable, i les nevades començaran a afectar sobretot el Pirineu i Prepirineu, amb una cota al voltant dels 1.200 metres.

En aquesta zona, segons les previsions, acabarà nevant a totes les cotes. En d'altres zones del territori català la cota de neu baixarà fins al voltant dels 500 metres. En tot l'episodi, es podran acumular gruixos de més de 50 centímetres per sobre dels 2.000 metres.

Al Pirineu i al Prepirineu, la probabilitat que s'acumulin més de cinc centímetres per sobre dels 700 metres era ahir molt alta, mentre que també podria nevar, amb menys probabilitat, a la resta de comarques de la Catalunya Central, al terç sud del país, i en altres comarques de l'interior de Barcelona i de Lleida.