Uns desconeguts van entrar a robar ahir a la matinada a l'institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada i se'n van endur uns 2.000 euros de l'interior d'una caixa forta, segons van explicar ahir fonts de la Policia Local. Els Mossos investiguen la possible relació amb altres casos de robatoris en instituts del Bages Sud i de Manresa ocorreguts durant els darrers dies, segons les mateixes fonts policials.

En el cas de Sant Joan, els lladres van saltar la tanca exterior i, un cop a dins del pati de l'institut, van forçar una porta per entrar a l'edifici. Un cop a l'interior, van anar directament al despatx de la directora i en van sostreure una caixa forta. Se la van emportar fins a l'exterior, la van obrir amb una radial i en van sostreure els 2.000 euros, aproximadament, que hi havia al seu interior. Els diners, segons les mateixes fonts policials, corresponien a la venda de loteria per al viatge de fi de curs.

Els lladres van actuar sense que saltés l'alarma de l'institut, que ahir al matí funcionava correctament. La policia investiga com els lladres van poder actuar d'aquesta manera sense fer saltar l'alarma.

Segons va explicar la Policia Local santjoanenca, els Mossos d'Esquadra investiguen la relació d'aquest robatori amb d'altres de similiars que s'han comès darrerament en instituts de Manresa, com el Guillem Catà, i d'altres llocs de la comarca, sobretot al Bages sud. Alguns robatoris han estat fallits i altres consumats.