El Jutjat Penal número 2 de Manresa ha conclòs que l'autor d'un atropellament mortal a la Bonavista, fa vuit anys, només va cometre una imprudència lleu, ja que no considera demostrat que se saltés un semàfor en vermell.

Per aquest motiu, la sentència, a la qual ha tingut accés Regió7, condemna únicament el conductor, Julio S. C., a una falta d'homicidi imprudent. Com que les faltes han quedat despenalitzades amb la darrera reforma del Codi Penal, la condemna només implica l'asseguradora del vehicle de l'acusat, que ha de pagar la responsabilitat civil als fills de la víctima, que en aquest cas s'ha establert en 60.310 euros. Una indemnització que, de fet, ja ha estat pagada.

Amb l'anterior Codi Penal, l'acusat, si hagués estat condemnat per la mateixa falta, hauria estat castigat amb la pèrdua del carnet i amb una multa. De fet, en aquest cas, per un error material, el Jutjat Penal 2 de Manresa va dictar una primera sentència com si encara estigués en vigor l'antic Codi Penal, en la qual condemnava l'acusat a una multa de 1.350 euros i a nou mesos de retirada del carnet de conduir. La defensa va demanar aleshores un aclariment de la sentència, tot fent notar que no s'ajustava a la nova reforma del Codi Penal, ja que les faltes han quedat despenalitzades. Després de rebre la petició, el jutjat ha rectificat i ha dictat una resolució en la qual retira les penes de l'acusat.