El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acabat condemnant a setze anys de presó Marc Ayala Martínez, el jove motorista de Manresa que ara fa quatre anys va atropellar mortalment un policia local de Manresa, Edouard Guillem Trapero.

El noi va ser condemnat l'any passat per l'Audiència de Barcelona a una pena considerablement més baixa, 10 anys i mig de presó. Però ara el TSJC li ha incrementat considerablement la condemna després d'acceptar el recurs dels advocats del pare de la víctima.

D'aquesta manera, la nova sentència només aplica per a Marc Ayala una sola atenuant d'alteració psicològica, i no dues atenuants, com li havia reconegut la primera resolució de l'Audiència. A més, el TSJC li manté l'agreujant de reincidència.

Per aquest motiu, el TSJC deixa la condemna de Marc Ayala en onze anys de presó pel delicte d'homicidi, tres anys de presó pel delicte d'atemptat a a l'autoritat amb un instrument perillós i un any de presó per cadascun dels dos delictes d'atemptat a l'agent de l'autoritat. A més, li imposa una multa de 3.240 euros pel delicte contra la seguretat vial.

Els fets van succeir el 21 de maig del 2012 a la nit, quan Ayala conduïa una motocicleta per la carretera del Pont de Vilomara, tot i haver perdut la totalitat dels punts del carnet de conduir. Els dos agents de la Policia Local van fer senyals perquè s'aturés pel soroll que produïa la motocicleta, però Marc Ayala no en va fer cas i es va dirigir cap a ells, amb la intenció clara d'atropellar-los, segons la sentència. El primer el va esquivar, però va xocar contra el segon, Edouard Guillem Trapero, de 49 anys. L'agent va acabar morint a l'hospital com a conseqüència de les greus ferides.

No era la primera vegada que Ayala perpetrava una acció similar. El 2009 va atropellar greument un policia local de Sant Fruitós de Bages.