El Jutjat Penal número 1 de Manresa ha condemnat aquest dimecres al matí l'extresorera de l'AMPA de l'IES de Sant Vicenç de Castellet, Montserrat L. M., per haver-se embutxacat 29.840 euros entre els anys 2011 i 2013.

La condemna imposada ha estat d'1 any i 9 mesos de presó, pena que li ha estat suspesa amb la condició que no torni a delinquir en els propers dos anys i que retorni a l'AMPA els diners que encara deu, 26.730 euros. A més, també ha estat condemnada a una multa de 900 euros.

L'acusada ha acceptat la pena després de reconèixer els fets davant del jutge. La condemna ha estat pactada entre la defensa, l'acusació particular i la fiscalia, que inicialment demanava tres anys de presó, però ha accedit a rebaixar la pena perquè l'acusada ha admès els fets i perquè ja ha retornat una part dels diners.

D'aquesta manera, Montserrat L. M. ha estat condemnada pels delictes de falsedat documental i d'estafa, amb l'atenuant de reparació del dany.

Els fets van tenir lloc quan l'acusada ocupava el càrrec de tresorera de l'AMPA. Segons la sentència, almenys en dues ocasions, va desviar diners de l'entitat al seu compte particular i, posteriorment, presentava a la junta de l'AMPA extractes bancaris falsos on apareixia saldos molt superiors al real.