El Jutjat Penal número 1 de Manresa ha condemnat un jove de Sant Vicenç de Castellet que va atracar amb violència el seu pare, després d'esperar-lo a l'entrada de casa. El noi va robar-li tres rellotges, que ja van ser recuperats, i 105 euros en efectiu, diners que haurà de retornar al seu pare.

L'acusat, que és ingressat a la presó dels Lledoners per un robatori anterior, ha estat condemnat per aquest cas a un any i onze mesos d'internament en un centre de desintoxicació de drogues, perquè en el moment dels fets tenia una síndrome d'abstinència i perquè no ha superat l'addicció.

Els fets van tenir lloc el 8 de maig del 2013, cap a les 7 de la tarda. L'acusat, Adrià S. M., es trobava al carrer Gran, esperant davant del domicili dels seus pares, on ell ja no vivia. Quan el seu pare va arribar i va obrir la porta de casa, l'acusat hi va entrar donant-li empentes, cops i esgarrapades. A continuació, el jove li va sostreure la cartera, on tenia 105 euros, i tres rellotges, que posteriorment ja van ser recuperats. El pare va resultar ferit lleu per l'agressió.

Inicialment, la fiscalia demanava quatre anys i tres mesos de presó. El dia del judici, celebrat aquesta setmana, l'acusat va reconèixer els fets. El seu advocat va pactar aleshores una pena de conformitat amb la fiscal, que va accedir a aplicar al jove un eximent incomplet de drogaddicció perquè, en el moment dels fets, tenia una síndrome d'abstinència.

D'aquesta manera, el noi va ser condemnat a un any i onze mesos de presó, però el jutge va accedir a substituir-li la pena per un internament en un centre de desintoxicació durant el mateix període de temps. També haurà de pagar una multa de 60 euros i haurà de retornar els 105 euros al pare.

El jove ingressarà al centre quan surti dels Lledoners, on està complint condemna per un altre robatori, pel qual encara li falta un any i dos mesos. Tot i així, el seu advocat demanarà a Serveis Penitenciaris que pugui acabar de complir la resta de la pena en el mateix centre de desintoxicació i que l'enllaci amb l'any i onze mesos a què ha estat condemnat ara.

El dia del judici, el pare del noi només va entrar a la sala de vistes per declarar que renunciava a ser indemnitzat per les lesions, i seguidament va marxar. Quan Adrià S. M. va prendre la paraula en el judici per reconèixer els fets, es va disculpar, tot i que ignorava si el seu pare era o no era a la sala. "M'agradaria poder demanar perdó al meu pare. Em sap molt greu el que vaig fer", va manifestar.