L'església parroquial de la Balconada ha acollit aquest dilluns al matí el funeral de Mònica Naranjo Guerrero, la jove manresana de 20 anys que va morir dissabte al matí en un accident de trànsit a la C-55, a Sant Vicenç de Castellet.

La cerimònia, molt emotiva, s'ha conclòs amb unes paraules d'homenatge a càrrec d'una companya de feina de la Residència de Sant Andreu de Manresa, on treballava la víctima, de qui ha destacatla seva "amabilitat, senzillesa i humanitat".

Entre els assistents al funeral, a banda de familiars, amics i companys de feina de la noia, també hi havia l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

"Es feia estimar"

"Una noia amable, riallera i que es feia estimar". Així recordava ahir a aquest diari Sílvia Graell, directora de la Residència Sant Andreu de Manresa, la figura de Mònica Naranjo Guerrero

La noia treballava a la residència des de feia dos anys, després de cursar el mòdul de FP d'Auxiliar de Geriatria. Plenament integrada a la dinàmica quotidiana del centre, que té una quarantena de treballadores, la noia "feia un any que venia cada matí i, a més, els caps de setmana hi estava en torns complets", va afegir la principal responsable del que és un equipament de la Fundació Sociosanitària de Manresa, ubicat a l'edifici als baixos del qual hi ha el Centre d'Atenció Primària del Barri Antic de la capital bagenca.

La notícia de la mort de la Mònica va causar dissabte una gran consternació a la residència, i ahir la commoció perdurava. La jove treballava com a gerocultora, una tasca equivalent a una auxiliar de geriatria, i era molt estimada per la gent gran a la qual atenia. "La Mònica els llevava, els rentava, els donava menjar, feia activitats amb ells...", va comentar Sílvia Graell.

Del bon fer de la noia en parla el fet que va realitzar les pràctiques a la mateixa residència i, posteriorment, va entrar-hi a treballar. En aquest equipament sanitari, hi ha internades persones d'edat avançada amb un alt grau de dependència.