La fiscalia demana tres anys de presó per a una dona i un home acusats d'haver retirat 7.300 euros del compte d'una altra persona en sis oficines bancàries del Bages, tot usurpant-li la seva identitat. Per fer-ho, tenien el DNI i la llibreta d'estalvis de la víctima, una dona que, a la foto del document d'identitat, s'assemblava físicament a l'acusada. Per aquest motiu, la majoria de treballadors dels bancs no va sospitar de l'estafa.

Els dos acusats, Maria Rosa G. C. i Christian G. C., van ser detinguts quan anaven a retirar presumptament més diners del setè banc que visitaven, en aquest cas a Puig-reig. La fiscalia ignora de quina forma els processats havien aconseguit apropiar-se de la documentació de la víctima. Tots dos seran jutjats el mes que ve al Penal número 3 de Manresa.

Els fets van tenir lloc el 15 de març del 2012. Segons el ministeri públic, els dos acusats es van adreçar en sis oficines bancàries del Bages diferents, portant la llibreta d'estalvis, el DNI i fins i tot el carnet de conduir de la víctima.

Amb aquests documents, segons la fiscalia, van aconseguir retirar 1.300 euros de l'oficina de La Caixa de la plaça de la Creu de Manresa; 1.200 euros de la sucursal de La Caixa de Sant Fruitós de Bages; 1.200 euros de La Caixa de Balsareny, i 1.000 euros més de La Caixa d'Artés. Segons el ministeri públic, també van poder treure 1.500 euros de l'oficina de Catalunya Caixa de la plaça dels Infants de Manresa, i 1.100 euros de la sucursal d'aquesta mateixa entitat a l'avinguda de les Bases.

Finalment, cap a 2/4 de 2 del migdia, van acudir a l'oficina de La Caixa de Puig-reig. El treballador de l'oficina que els va atendre, però, va sospitar de l'estafa i, sense que els acusats se n'adonessin, mentre els entretenia amb els tràmits de la llibreta, va avisar la policia. Tots dos van ser detinguts a la mateixa sucursal bancària.

La fiscalia tipifica els fets com un delicte continuat d'estafa i un altre de falsedat documental. Per aquest motiu, demana per a cada acusat la pena de tres anys de presó i una multa de 2.160 euros. A més, vol que tots dos indemnitzin La Caixa i Catalunya Caixa amb els 7.300 euros. I és que els bancs van haver de retornar els imports a la víctima perquè, quan van ser detinguts, els acusats no portaven els diners i no van poder ser recuperats.