El Jutjat Penal número 1 de Manresa celebrarà aquesta setmana el judici contra un representant legal de la colònia Prat de Puig-reig, Vicente V. T., i un treballador seu, Antonio R. M., acusats d'haver coaccionat un usuari del nucli perquè regularitzés la seva situació. En no aconseguir-ho, els acusats van ensorrar pel seu compte les quatre finques de la víctima, que posseïa des de feia més de 60 anys.

Els fets van tenir lloc el mes de maig del 2012. La víctima, Ramon O., era usuari posseïdor des de feia més de 60 anys de quatre finques, de tipus barraca, que formaven part de la colònia Prat. Segons l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, els dos acusats el van amenaçar i pressionar perquè signés un contracte per cessar la seva situació a precari, amb l'objectiu que la regularitzés legalment. En cas que l'home no s'avingués a signar les condicions imposades en el contracte, els acusats el van amenaçar d'enderrocar les quatre finques que utilitzava. Segons l'escrit de la fiscalia, els processats li van traslladar aquesta comunicació tant per escrit com verbalment.

El 20 d'agost d'aquell mateix any, assegura el ministeri públic, els processats van complir les seves amenaces i van enderrocar les quatre finques de barraques i galliners, que havia construït el mateix afectat sis dècades abans. Els perjudicis que li van provocar en ensorrar les quatre finques de l'antiga colònia de Puig-reig van ser taxats pericialment en 7.449 euros.

La fiscalia acusa Vicente V. T. i Antonio R. M. d'un delicte de coaccions i un altre de danys. Per aquest motiu, demana per a cadascun dels processats una multa econòmica que ascendeix a 12.000 euros. A més a més, reclama que paguin a l'afectat els 7.449 euros dels danys que li van provocar.

El judici contra els dos acusats de la colònia Prat de coaccionar i ensorrar les quatre finques de la colònia Prat, se celebrarà aquest dijous al Jutjat Penal número 1 de Manresa.