El reincident que fa tres mesos va ser detingut per agredir un vianant d'edat avançada a Manresa, i que fa dos anys va lesionar set Mossos d'Esquadra, ha rebut la seva segona condemna a presó, en aquest cas per un robatori a Avinyó ocorregut el febrer del 2014. La sentència, de moment, no és ferma, ja que l'acusat l'ha recorregut a l'Audiència de Barcelona. Si el tribunal provincial la confirma, això significarà el seu ingrés penitenciari.

L'home, Peter Cyprich, de 34 anys i de nacionalitat eslovaca, ja va ser condemnat l'any passat a dos anys de presó per un robatori violent a Manresa, comès contra dos inquilins d'un pis a qui exigia droga i a qui va acabar robant una guitarra. Aleshores, però, com que no tenia antecedents penals i la condemna no superava els dos anys, el jutge li va suspendre l'ingrés a presó amb la condició que no tornés a delinquir.

La sentència d'ara ha estat dictada pel Jutjat Penal número 2 de Manresa i condemna Cyprich a dos anys i mig de presó per haver saquejat una casa de la urbanització Urbisol d'Avinyó, per un delicte de robatori amb força. Els fets van tenir lloc entre l'1 i el 18 de febrer del 2014. L'home, segons la resolució, va trencar el cadenat d'una porta de la planta baixa de la casa, en una època en què els seus propietaris eren fora del municipi.

Seguidament, va accedir al segon pis, tot escalant per la part de darrere fins a la cuina, d'on va desmuntar tres vidres. Un cop a l'interior dels pisos es va apoderar d'un gran nombre d'objectes, com ara aixetes, coberts, plats, gots, una estufa de butà i els fogons de la cuina. També es va endur tots els objectes metàl·lics que hi havia a les dues plantes, una estufa de llenya amb els seus tubs, tres estufes elèctriques, un escalfador d'aigua, una picadora de carn, olles i paelles per cuinar, i el cable i l'amplificador de l'antena de televisió, entre d'altres. El valor dels objectes sostrets i dels danys es va valorar en 2.912 euros.

Durant el judici, Peter Cyprich va negar l'autoria del robatori, però va reconèixer que es va estar a la casa durant una o dues setmanes perquè no tenia lloc on viure. Tot i així, la jutge considera determinants unes empremtes seves a la cuina que l'incriminaven en el robatori comès a la casa. A banda dels dos anys i mig de presó, la sentència obliga l'acusat a indemnitzar l'asseguradora amb els 2.912 euros que la companyia va avançar als propietaris de la casa, pel valor del robatori.

A més a més de les dues condemnes, Cyprich espera data de judici per altres casos. El més sonat es va produir el 19 de febrer del 2014, just l'endemà que hagués abandonat la casa d'Avinyó. Aquell dia, va agredir set mossos a l'exterior d'un bar del Poble Nou de Manresa. L'home prèviament s'havia barallat amb un grup de persones a dins del local.

El 16 de gener d'aquest 2016, Cyprich va resultar ferit en una baralla amb un grup de joves. Mentre fugia d'ells, a la plaça de Crist Rei de Manresa, va agredir gratuïtament un vianant de 81 anys, a qui va donar un cop de puny sense cap motiu aparent.