El judici per l'incendi mortal d'una fàbrica de l'Ametlla de Merola el 2010, en què va perdre la vida una treballadora de Navàs, s'ha suspès per quarta vegada aquest dimecres, quan el cas ja acumulava tres suspensions en els darrers quatre anys per diferents motius jurídics.

La vista s'havia assenyalat al Jutjat Penal 3 de Manresa, però, un cop ha començat el judici, la defensa ha demanat la seva suspensió al·legant que el Jutjat no havia citat un testimoni clau, el representant de l'empresa de prevenció de riscos laborals. La jutgessa ha acceptat el nou ajornament, ja que ha considerat que podria veure's vulnerat el dret de defensa, i ha posposat el judici per al 13 i 14 de juliol.

L'acusació particular, que representa la família de la víctima, ha acceptat l'ajornament, però ha lamentat que aquest fet representa un cop dur per als familiars, ja que el procés judicial ja acumula un perllongament de sis anys.

Els fets van tenir lloc el 2 de març del 2010 en una nau de l'antiga colònia tèxtil de l'Ametlla de Merola, que acollia l'activitat de l'empresa Grup de Gestió Tranas, dedicada a la fabricació de bobines de fil. Un incendi originat en una de les màquines, a causa d'una acumulació de borra, va destruir completament la fàbrica i va atrapar a l'interior al víctima, Conxita Noguera Mosoll, de 53 anys i veïna de Navàs. El cadàver no va poder ser rescatat pels Bombers fins al cap de 35 hores.

La fiscalia i la família de la víctima acusen de l'incendi el propietari de la fàbrica, Jordi F. R., de 53 anys, per la falta de nombroses mesures de seguretat i per no tenir la llicència municipal. L'home s'enfronta a una petició de fins a quatre anys de presó.