Unes 80 persones van donar suport ahir al centre de menors Estrep de Sant Salvador de Guardiola en un acte a la Plana de l'Om de Manresa, impulsat per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme del Bages. La concentració, convocada per rebutjar el racisme i la violència, es va organitzar després de l'últim atac contra tres menors de l'Estrep, que acull nens i nenes en situació de desemparament.

Els fets van tenir lloc fa dues setmanes, quan quatre nois del Calvet van abordar tres nens de l'Estrep d'entre 11 i 14 anys que caminaven pel voral de la carretera. Els quatre joves els van insultar i increpar i van disparar a un d'ells amb una pistola d'aire comprimit. El menor va resultar ferit lleu a la cama. Els quatre acusats van ser detinguts pels Mossos.

En l'acte d'ahir es va desplegar una pancarta amb el lema "Aturem el racisme. Prou agressions als infants de l'Estrep" i es va llegir un manifest, que constatava "una relació evident" entre els fets de fa dues setmanes amb les agressions del setembre passat. "Són nens agredits del mateix centre de 'protecció' de menors, per persones racistes i xenòfobes que viuen a prop. Atacs al mateix lloc, i per la mateixa raó", va subratllar el text.

El manifest va recordar a la direcció general d'Atenció a la Infància de la Generalitat, titular de l'Estrep, que té "l'obligació de vetllar per la seguretat i la protecció dels nens". Però, a la pràctica, afegeix el text, "sovint s'afavoreix la seva segregació i acaben vivint en centres de 'protecció' de menors específics per a nens amb origen en la migració, la qual cosa no afavoreix la seva inclusió a la societat". El manifest conclou que "no podem permetre la legitimació d'una doble moral que protegeix o desprotegeix els nens i les nenes en funció del seu lloc d'origen i de la seva classe social" i "no permetrem que se segueixi relacionant immigració amb delinqüència per justificar la violència".