La Guàrdia Civil ha denunciat un veí de Navarcles de 39 anys acusat d'haver matat tres gats acabats de néixer colpejant-los contra una paret, després d'haver-los introduit en una bossa de plàstic. Posteriorment, va tirar la bossa amb els gats morts en un contenidor de residus urbans. A l'interior, hi havia un quart gat que va sobreviure als cops.

Els fets, segons ha informat aquest dilluns la Guàrdia Civil, van tenir lloc l'11 d'abril passat i van ser presenciats per diversos testimonis. Segons el cos policial, els veïns van recollir la bossa i van observar que al seu interior hi havia quatre cadells de gat, tres d'ells morts i un quart de viu, que va sobreviure a l'impacte i que va ser entregat a la protectora d'animals de Sallent.

Posteriorment, els testimonis van comunicar els fets a la Guàrdia Municipal de Navarcles, que va avisar del cas el Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil. Després de localitzar el presumpte autor dels fets, el Seprona va instruir diligències per la comissió d'un delicte relatiu a la protecció de la flora, la fauna i els animals domèstics. Els agents ja han pres declaració a l'home en qualitat d'investigat.