L'excandidat de PxC a l'Ajuntament de Manresa, Artur Segarra Príncep s'ha declarat innocent, aquest dimecres a la matinada, dels càrrecs que li imputa la fiscalia de Tailàndia per la mort del consultor lleidatà, David Bernat, el cos de la qual va aparèixer esquarterat aquest gener en un riu a Bangkok.

Segarra, de 37 anys i fins ara l'únic detingut en relació amb el crim, ha comparegut emmanillat i vestit amb uniforme de presoner davant el jutge del Tribunal Criminal de Rachada, al nord de Bangkok, que li va llegir l'acusació en una vista que ha durat 50 minuts i en la que la fiscalia tailandesa li ha imputat tretze càrrecs inclosos els de assassinat, destrucció de proves, segrest, robatori i falsificació de documents.

Segarra ha rebutjat les acusacions i s'ha declarat innocent després de la lectura dels càrrecs en la qual el principal sospitós del crim va ser assistit per un intèrpret que va participar a través de vídeo-conferència.

El presumpte autor del crim s'enfronta a una possible condemna a mort, encara que Tailàndia porta anys sense executar als reus condemnats a la pena capital, que acostuma a commutar per cadena perpètua.

Des del passat 8 de febrer, Segarra roman detingut a la presó Thantasathan Piset de Bangkok, un dia després que fos detingut a Cambodja, on havia fugit dos dies abans.

Segons les últimes compareixences policials, els equips de recerca van trobar rastres de sang de Bernat en una canonada del pis que Segarra tenia llogat a la capital tailandesa, on es creu va tenir lloc l'assassinat. La Policia també compta amb nombroses imatges on es veuen junts a Segarra i Bernat, abans de la desaparició del segon, així com captures de vídeo del sospitós comprant el material amb el qual suposadament es va dur a terme el crim i retirant en diversos caixers els diners sostrets a la víctima.

La policia tailandesa creu que el motiu del segrest i extorsió de David Bernat va tenir com a objectiu aconseguir l'accés als seus comptes bancaris a Singapur, d'on es van transferir "grans quantitats de diners" al compte de Segarra.