Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 29 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Berga com a presumpte autor de sis robatoris amb força en cases unifamiliars de la comarca i un més en un domicili al Vallès Oriental.

El primer dels robatoris va tenir lloc el 2 d´abril a Sant Fost de Campsentelles. El lladre va accedir de matinada a una casa i va sostre el cotxe dels inquilins. Segons les investigacions policials el detingut hauria repetit el madeix procediment en fins a sis ocasions més fins a final de mes a Borredà, Berga i Gironella, i en tres d´aquests robatoris el lladre també va robar un cotxe, a banda de joies, diners en metàl·lic i aparells d´electrònica.

El modus operandi que feia servir era sempre el mateix: primer de tot seleccionava una casa aïllada i hi accedia forçant una de les finestres amb un tornavís. Un cop a l´interior buscava les claus del cotxe que tingués la família i el sostreia, amb la finalitat de desplaçar-se fins a altres cases i entrar-hi a robar.

La gran majoria dels efectes sostrets, així com els quatre vehicles, van ser recuperats pels Mossos i retornats als seus propietaris legítims.

Després de declarar davant del jutge, el detingut va sortir en llibertat amb càrrecs.