La fiscalia demana tres anys de presó per a dos veïns de Barcelona detinguts fa dos anys com a presumptes responsables d'una macroplantació de marihuana en una casa de Salelles, al terme de Sant Salvador de Guardiola. Els Mossos hi van localitzar 112 quilos de droga ja tallada i assecada, que hauria tingut un valor al mercat negre d'uns 200.000 euros. La instal·lació incloïa més de mil torretes, 14 aires condicionats amb bombes de calor, 78 transformadors elèctrics i 54 focus d'il·luminació, de 600 watts cadascun.

Els acusats, Marcos C. P. i Pablo C. M., aniran a judici la setmana que ve al Jutjat Penal 1 de Manresa per un delicte contra la salut pública. A més, la fiscalia els atribueix un delicte de defraudació de l'energia elèctrica, ja que havien manipulat presumptament la connexió de l'electricitat per no pagar les factures. La quantitat defraudada, segons la fiscalia, puja a 22.300 euros, diners que el fiscal vol que els acusats paguin a la companyia.

A banda de la pena de tres anys de presó, el ministeri públic reclama que paguin una multa de 73.920 euros i una segona sanció de 2.880 euros. En cas d'impagament, reclama que s'estiguin dos mesos i mig més a la presó.

La macroplantació va ser desarticulada pels Mossos d'Esquadra el 9 de maig del 2014, però, segons la fiscalia, funcionava des d'almenys el mes de gener d'aquell mateix any. Els dos joves havien llogat la casa, situada al carrer Albert, el maig de l'any anterior.

La investigació dels Mossos, que s'havia iniciat el desembre, va ser laboriosa, ja que els nois actuaven amb molta cautela i discreció. Segons va explicar el cos policial, els acusats aconseguien passar desaparcebuts pels veïns de la zona i prenien diverses mesures de vigilància per evitar l'acció policial.

El ministeri fiscal assenyala que l'únic objectiu del macrocultiu era vendre la marihuana a terceres persones. La macroinstal·lació tenia tots els sistemes i estris per garantir un alt rendiment de les plantes, amb l'objectiu de poder-hi fer entre tres i quatre cultius cada any.