Només 48 hores del darrer cas, dijous a la matinada es va cometre un nou robatori dels lladres que assalten bars de Manresa utilitzant com a arma tapes de canalitzacions del carrer. Però si fins ara havien actuat en barris perifèrics, aquest cop van elegir un local ben cèntric per cometre el seu sisè robatori: el bar Com a Casa del carrer de Sant Miquel, que abans havia acollit la cafeteria Aroma.

Com en totes les altres ocasions, els lladres van assaltar el bar de matinada. Primer, van forçar la persiana exterior i, seguidament, van trencar el vidre de la porta tot llançant-hi una tapa quadrada de canalització de serveis, sostreta prèviament d'algun carrer de la ciutat. Un cop a dins, van tenir temps de destrossar les dues màquines escurabutxaques del bar i se'n van endur tota la recaptació.

Els Mossos continuen la investigació per poder localitzar els autors dels sis robatoris, que, d'entrada, creuen que han estat comesos per les mateixes persones. Fins ara, en només tres setmanes, ja havien atacat els bars Malibú i Casa Suárez, de la Balconada, un bar del polígon de Bufalvent, i el bar Trini de la Font dels Capellans, en aquest últim dues vegades, amb només una setmana de diferència. En tots sis casos, el modus operandi ha estat idèntic: llançament de tapa contra els vidres del bar i forçament de les màquines escurabutxaques.

Dijous al migdia, el bar Com a Casa continuava tancat al públic, encara amb tota l'escampadissa de vidres per terra, la tapa al mateix lloc on havia estat llançada i les dues màquines escurabutxaques esbotzades. Un operari reparava la persiana exterior, malmesa pels lladres. El propietari del bar, visiblement afectat pel robatori, va preferir no fer declaracions.

Casos anteriors

Aquest robatori arriba només dos dies després del darrer cas, que va afectar el bar Trini de la Font dels Capellans, que ja havia estat víctima d'un assalt idèntic feia només una setmana. Els altres robatoris amb aquest modus operandi es van produir en dos bars del barri de La Balconada (el Casa Suárez i el Malibú) i en un bar del polígon de Bufalvent, a prop de la gasolinera.

Els Mossos d'Esquadra treballen amb la hipòtesi que els sis robatoris han estat perpetrats per les mateixes persones, que, com a tret distintiu, sempre deixen la tapa de claveguera abandonada al lloc dels fets. El cos policial manté oberta la investigació per identificar i localitzar els seus autors.

El modus operandi és aparentment senzill: els delinqüents forcen la reixa o la persiana d'entrada i, seguidament, trenquen el vidre de la porta llançant-hi una tapa metàl·lica de claveguera. Un cop dins, rebenten la màquina escurabutxaques, que és el seu principal objectiu, i se n'enduen tota la recaptació. Alguna vegada, també han arribat a sostreure begudes de l'interior del bar.

Els delinqüents actuen de forma molt ràpida, de manera que, encara que salti l'alarma, sempre han aconseguit fugir abans de l'arribada policial. En tots els casos, han deixat abandonada la tapa de claveguera al mateix lloc dels fets, a dins o a fora de l'establiment. Els Mossos van localitzar a la rodalia de dos dels bars els punts d'on havien estat sostretes la tapes, però en la resta de casos no s'ha pogut determinar d'on provenen.

En el robatori ocorregut dimarts al bar Trini de la Font, les càmeres van gravar com dos encaputxats destrossaven la màquina escurabutxaques, que s'acabava d'instal·lar just el dia abans, en substitució precisament de la màquina que ells mateixos havien malmès en el robatori anterior.

Entre aquests dos fets, ocorreguts amb una setmana de diferència, els lladres van actuar al bar Casa Suárez de la Balconada. En concret, el robatori va tenir lloc dijous de la setmana passada, a la matinada. "Com el bar Trini de la Font, nosaltres dilluns també vam instal·lar la nova màquina escurabutxaques", explica a aquest diari un treballador del bar, que constata la inseguretat que li ha causat saber que els lladres han tornat a visitar un dels bars assaltats. "Qualsevol nit poden tornar a robar-nos. Segurament, abans de l'assalt, van venir a fer una cervesa o un cafè", afegeix.

El treballador del bar reclama més vigilància dels Mossos. "Si se sap que hi ha una banda que actua de matinada en bars d'aquest tipus, no entenc per què no es posa més vigilància per intentar enganxar-los in situ",lamenta.

Els robatoris al bar Malibú de la Balconada i al bar de Bufalvent van ser els dos primers, succeïts ara fa entre dues i tres setmanes.