Els lladres que assalten bars de Manresa llançant tapes de claveguera contra el vidre continuen fent anar de corcoll els Mossos. Aquest dimarts a la matinada, van cometre el setè robatori a la ciutat i, per tercera vegada, van elegir el barri de la Balconada. Aquest cop, van entrar a robar al bar Los Curros, d'on van sostreure la recaptació de les dues màquines escurabutxaques i van poder fugir sense ser vistos. Els Mossos han intensificat la investigació per capturar els autors.

El modus operandi de l'assalt va ser idèntic al dels anteriors sis casos. Els lladres van forçar la reixa exterior i, posteriorment, van trencar el vidre de la porta llançant-hi una tapa de la canalització d'aigües, que prèviament havien sostret de la via pública, al mateix barri. Un cop a dins, van rebentar les dues màquines escurabutxaques i van fugir amb tota la recaptació.

"A 3/4 de 6 del matí, quan he anat a obrir el bar, m'he adonat dels fets. Sembla que haurien vingut a les 2 de la matinada, perquè algun veí va sentir soroll a aquella hora", explicava el Manuel, responsable del bar Los Curros. "M'he trobat la tapa a dins del bar. Més tard, un veí ha avisat que la tapa l'havien tret de davant del bloc on viu, i se l'ha emportat per tornar a col·locar-la, per evitar que ningú pogués caure", va afegir.

Es tracta d'una de les tapes quadrades de ferro que serveixen per cobrir la xarxa de canalització d'aigües del barri. En els anteriors robatoris a Manresa, els lladres havien utilitzat el mateix tipus de tapa (més fàcil de sostreure que les tapes rodones de la xarxa bàsica de clavegueram). Aquest tipus de plaques tant poden provenir de les xarxes secundàries d'aigües, com en aquest cas, com també d'altres serveis, com els d'electricitat.

Fins ara, els lladres ja havien entrat a robar als bars Malibú i Casa Suárez del mateix barri. A més, també havien assaltat el bar Com a Casa del carrer Sant Miquel, un bar del polígon de Bufalvent i, en dues ocasions diferents, el bar Trini de la Font dels Capellans.

Diversos comerços de la Balconada mostraven la preocupació per l'augment de robatoris d'aquest tipus al barri i demanaven als Mossos més vigilància.