El Jutjat Penal número 3 de Manresa ha condemnat a dos anys de presó un lladre reincident que va saquejar una casa de Castellbell i el Vilar, d'on es va endur joies i objectes de valor, que es van taxar conjuntament en 5.500 euros. L'acusat ja era actualment en un centre penitenciari complint altres condemnes per robatoris, de manera que ara se li afegiran els dos anys de presó per aquest cas. El dia del judici, que s'ha celebrat aquesta setmana, l'home va reconèixer els fets i va acceptar íntegrament la pena.

Els fets, segons la sentència de conformitat, van tenir lloc el 13 d'octubre del 2013, en un habitatge de Castellbell. El lladre condemnat, Manuel Giménez Giménez, de 58 anys d'edat, va forçar una finestra després d'arrencar-ne el marc, i va penetrar a l'interior de l'immoble.

Un cop a dins, va sostreure nombroses joies d'or, entre les quals cinc anells, quatre jocs d'arracades, dos collarets i un braçalet. També va robar 1.310 euros en efectiu i 1.409 dòlars. A més a més, va sostreure dues carteres de pell de les marques Agatha Ruiz de la Prada i Pierre Cardin, un ordinador portàtil, una filmadora digital, un telèfon mòbil i un rellotge de la marca Viceroy.

El valor del botí del robatori es va xifrar en 5.508 euros, mentre que els danys a la finestra van estar valorats en 310 euros. La companyia asseguradora ja va indemnitzar els propietaris de la casa amb la quantitat de 3.573 euros.

Per aquest motiu, la sentència, a banda dels dos anys de presó, obliga el condemnat a pagar a les víctimes la part restant dels diners, és a dir, 2.245 euros. En la sentència, l'home ha estat condemnat per un delicte de robatori amb força sobre les coses.

Inicialment, la fiscalia li demanava la pena de cinc anys de presó. El dia del judici, però, l'acusat va reconèixer l'autoria dels fets, de manera que la seva defensa va pactar amb la fiscalia una condemna de dos anys de presó, que haurà de complir quan acabi la pena actual.