Un incendi a l'aula de visual i plàstica ha obligat aquest dimecres al matí a desallotjar preventivament uns 300 alumnes de l'institut Francesc Ribalta de Solsona, segons han informat fonts del centre i dels Bombers. El foc, originat en uns papers, ha acabat cremant un armari i ha afectat l'enguixat del sostre i la paret, a més a més de la instal·lació elèctrica de l'aula.

L'incendi s'ha detectat a 1/4 d'1 del migdia, quan no hi havia cap alumne a l'interior de la classe afectada, que es troba a l'edifici que acull els quatre cursos d'ESO. Un professor ha donat l'avís quan ha notat olor de fum que provenia de l'interior de l'aula.

Complint el protocol d'emergències del centre, la direcció de l'institut ha fet evacuar al pati els 300 alumnes d'ESO d'aquest edifici. La incidència, en canvi, no ha afectat els alumnes de batxillerat i i de cicle formatiu, que es troben en un altre edifici.

Fins a l'indret s'hi han desplaçat tres dotacions dels Bombers, que han donat per controlat l'incendi al cap de pocs minuts. De moment, es desconeix la causa del foc, que s'hauria produït de forma fortuïta com a conseqüència d'una activitat prèvia de plàstica.

El foc ha inutilitzat totalment l'aula, que ha quedat precintada pels Bombers, però no ha causat cap afectació estructural. La direcció del centre ha suspès totes les classes d'ESO que quedaven per impartir aquest dimecres, de manera que els alumnes, un cop han pogut retornar a l'edifici per recollir el seu material, ja han pogut anar a casa.