La fiscalia demana cinc anys i mig de presó per a quatre presumptes lladres que van atracar a Berga una treballadora que transportava joies de la firma Tous. Els acusats, que aniran a judici aquest mes al Jutjat Penal número 3 de Manresa, es van endur presumptament un maletí ple de joies valorades en 8.500 euros en total.

Els fets, segons l'escrit d'acusació pública, van tenir lloc el 23 d'octubre del 2013, als voltants de les 2 del migdia. Els tres acusats, Juan Antonio F. E., de nacionalitat espanyola, i Hamza N., Mourad B. i Azzedine S., tots tres d'origen marroquí, van anar en cotxe fins a Berga, a l'avinguda del Canal Industrial, on hi ha un taller de joieria.

Segons la fiscalia, mentre dos dels acusats, Mourad B. i Azzedine S., van fer funcions de vigilància, un altre dels processats, Hamza N., es va adreçar a la víctima, una treballadora subcontractada del taller de joieria, que feia el servei de transport de joies de la joieria Tous. La dona portava en aquell moment un maletí ple de joies d'aquesta firma, que estaven taxades en 8.498.37 euros.

Hamza N., assegura la fiscalia, va agredir fortament la víctima, li va prendre el maletí i va fugir amb la resta d'acusats. Tots quatre seran jutjats per un delicte de robatori violent i un altre d'integració de grup criminal. La fiscalia demana per a cadascun d'ells cinc anys i mig de presó i que paguin els 8.498 euros a la joieria Tous.