La superfície cremada per l'incendi de Marganell ha estat finalment de gairebé dues hectàrees (1,95), segons el peritatge dels Agents Rurals, que han reduit a la meitat l'estimació provisional que els Bombers havien divulgat el mateix dimecres al vespre. La major part del terreny cremat (1,91 hectàrees) es troba dins dels límits del parc natural de Montserrat.

Dos mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat han remullat aquest dijous al matí la zona afectada. Malgrat que ahir al vespre, cap a les 21,14 h el cos d'emergències va donar per controlat el foc, durant tota la nit cinc vehicles han estat a la zona controlant que no reviféssin les flames. A més d'aquests cinc vehicles, quatre més van ser-hi fins les quatre de la matinada i es van anar retirant gradualment.

Aquest dijous al matí, a banda dels dos mitjans aeris, que ja s'han retirat, hi continuen treballant sis dotacions terrestres. Les tasques que hi duen a terme són revisar si hi ha fumaroles i remullar-les per evitar que el foc faci una revifalla.

L'incendi va començar a prop de la urbanització d'El Casot i va avançar fins a la carena, a Can Maçana, on es va obrir a banda i banda.

El foc, que els Bombers van definir de mitjana intensitat, va ser atacat per 7 mitjans aeris i 19 dotacions terrestres.

En l'extinció de l'incendi també hi van treballar un vehicle de l'ADF de Castellbell, dos de l'ADF de Monistrol de Montserrat, dos de l'ADF Pla de Bages, un camió de l'ADF Bages Oriental i unitats de les ADF del Bruc, Castellolí i Sant Martí de Tous. No va caldre evacuar ni ordenar cap confinament de població.

Durant la tarda-vespre, la fumera blanca es va veure des de quilòmetres de distància, com per exemple des de Manresa i des de molts municipis del Pla de Bages.