Els Mossos d'Esquadra han denunciat dos veïns d'Igualada i de Santa Margarida de Montbui, de 26 i de 23 anys d'edat, de nacionalitat espanyola, per cultivar prop de 500 plantes de marihuana en una casa de Sant Martí de Tous. Tots dos han estat imputats per un delicte contra la salut pública.

Segons ha explicat aquest dijous el cos policial, a mitjans de març els Mossos van tenir coneixement de la possible existència d´una plantació de marihuana a l´interior de la casa en qüestió.

Els agents van obrir una investigació i van esbrinar que de dins de l'habitatge sortia una forta olor a marihuana i que des de l´exterior s´escoltava soroll d´aparells d´aire condicionat.

El passat 10 de juny, els mossos van anar al domicili i van parlar amb els dos inquilins, els quals van reconèixer que tenien una plantació.

Quan els agents van entrar a l´interior, a la zona del soterrani van trobar dues habitacions habilitades pel cultiu de plantes, amb un sistema d´il·luminació artificial, ventilació i climatització. En total es van localitzar 487 plantes de marihuana, 22 làmpades de llum i 22 transformadors.

Els dos inquilins van quedar denunciats com a presumptes autors d´un delicte contra la salut pública i hauran de comparèixer davant del jutge quan aquest els requereixi.

Denunciat un altre cultivador de Piera

En una altra actuació a l'Anoia, els Mossos han denunciat un veí de Piera de 39 anys, de nacionalitat espanyola, per tenir 209 plantes de marihuana a casa seva.

A finals de febrer es va obrir una investigació després de tenir coneixement de l´existència d´una plantació de marihuana a l´interior d´un domicili de Piera.

Els agents van localitzar, a la part inferior de l´habitatge, un total de 209 plantes de marihuana. També hi havia 60 branques seques cogullades, 9 pantalles amb els seus corresponents transformadors, i diversos ventiladors.

Els Mossos van denunciar al propietari del domicili, que es trobava al lloc, com a presumpte autor d´un delicte contra la salut pública per cultiu de plantes de marihuana i haurà de comparèixer davant del jutge quan aquest el requereixi.