El jutjat de guàrdia de la Seu d´Urgell ha decretat presó provisional per a un veí de 23 anys de Josa i Tuixén (Alt Urgell) que diumenge a la nit es va accidentar intencionadament amb el cotxe per intentar matar la seva exparella, que anava de copilot. El noi va envair el sentit contrari de la calçada per impactar contra un vehicle tot terreny. Tant l'acusat com la noia van resultar ferits greus, però van salvar la vida.

El noi es troba ingressat des d'aleshores a l'hospital de la Seu d'Urgell, sota custòdia policial, ja que va ser detingut la mateixa nit dels fets. Aquest dimarts, segons han explicat fonts judicials, el jutge de guàrdia es va desplaçar fins al centre sanitari per prendre declaració a l'acusat. Seguidament, va decretar el seu ingrés a presó provisional per homicidi en grau de temptativa. La decisió es farà efectiva quan l'acusat surti de l'hospital.

Els fets, segons han divulgat aquest dimecres al matí els Mossos d'Esquadra, van tenir lloc diumenge, a les 10 de la nit, a la carretera N-260, al terme de Ribera d'Urgellet, on es va produir l'avís de l'accident.

En arribar al lloc, un tram recte amb bona visibilitat, els agents van trobar dos vehicles accidentats que havien col·lidit entre si. Un era un tot terreny amb tres ocupants, que estaven fora del vehicle i havien resultat ferits lleus. L´altre era un turisme, dins el qual hi havia dues persones atrapades i en estat greu.

L'acompanyant del turisme, una dona jove, tot i el seu estat, va explicar als mossos que el conductor era la seva exparella i que havia provocat l´accident intencionadament per intentar matar-la. El conductor, mentre era atès pels serveis d´emergència, també va reconèixer la voluntarietat de la seva acció.

Tots dos van ser evacuats pel SEM a l'hospital de la Seu d'Urgell, acompanyats pels mossos. A primera hora de la matinada de dilluns, el conductor del turisme va ser traslladat a una habitació de l´hospital i va ser detingut pels delictes de temptativa d´homicidi, danys i lesions, per les ferides causades als ocupants del tot terreny.

De la investigació es desprèn que la tarda del sinistre el detingut havia quedat amb la seva ex parella per parlar. Mentre circulaven, va accelerar la marxa i va envair voluntàriament el sentit contrari de marxa per impactar amb un tot terreny, amb la clara intenció d´acabar amb les seves vides. Tot i la inesperada envestida, el conductor del tot terreny va poder evitar el xoc frontal directe i el turisme va col·lidir lateralment.