Un nen de 12 anys es troba ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital de Sant Pau de Barcelona després de caure per un terraplè mentre era de colònies a la Molina.

La família del menor, de Tordera, assegura que l'activitat en la qual participava el seu fill durant la nit de dilluns es va desenvolupar en una zona que era «perillosa» i afegeix que havia d'estar «controlada per monitors».

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Puigcerdà per la seva banda han investigat el succés en tractar-se d'un accident greu amb un menor implicat i que ha acabat lesionat. Els agents, d'ofici, han instruït les diligències corresponents i les han entregades als jutjats de la capital de la Cerdanya.

El succés va produir-se dilluns pel voltant de les onze de la nit en una àrea de la Molina on un grup de nens que estaven de colònies a l'alberg estaven fent una sortida nocturna acompanyats dels seus monitors. Segons detalla el pare de la criatura, Leonardo Raya, el seu fill jugava al joc anomenat Capo, que consisteix a córrer darrere altres nens fins a atrapar-los.

El menor va córrer i va precipitar-se per un terraplè de dos metres d'alçada

El pare assegura que on va caure la criatura «era perillós perquè era fosc i a més és una zona on hi ha el filat de les vaques electrificat». També apunta a una possible negligència dels organitzadors de les colònies «perquè hi ha monitors que no serien titulats».

El nen va caure fins al fons del terraplè, que és de formigó, i segons el pare va caure de cara i va patir diverses lesions de gravetat. El SEM per la seva banda assegura que inicialment se'l va atendre per una fractura a la cara i el van portar en ambulància en estat lleu cap a l'hospital transfronterer de Puigcerdà.

Però després, durant la matinada, se'l va derivar cap a una ambulància amb UCI mòbil cap a l'hospital de Sant Pau de Barcelona, on roman ingressat.

El pare assegura que fruit de la caiguda el seu fill «tindrà seqüeles» perquè ha patit un fort cop a la cara que la hi ha destrossat però a més «té problemes al fetge i al pàncrees a causa de la caiguda».

El pare assegura que va alertar els Mossos d'Esquadra dels fets el mateix dia del succés perquè «no se'ls va activar des de l'alberg» i assegura que «no entenc per què, quan hi havia sang i estava greu». El veí de Tordera afegeix que els agents estan en contacte amb la família i que investiguen com es va produir l'accident.

Des dels Mossos d'Esquadra de Puigcerdà s'assegura que el que han fet és actuar d'ofici en haver-hi un menor lesionat.

Així mateix afirmen que tan bon punt van saber de l'accident van obrir diligències i que serà el jutge, a qui han entregat els seus informes policials, qui decidirà si s'ha de determinar algun tipus de responsabilitat per part de l'organització de les colònies.

Uns 60 nens

Per la seva banda, pel que fa a l'alberg Mare de Déu de les Neus, que està ubicat a la plaça del Sitjar de la Molina i depèn de la Generalitat, ahir aquest diari s'hi va posar en contacte i ens van derivar a la xarxa d'albergs Xanascat. Seguidament en no estar actiu el servei de premsa d'aquest ens, es va derivar la trucada al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Des de la conselleria es va assegurar que el succés es va produir en unes colònies d'estiu en les quals participen unes 60 persones entre nens i adults vinguts de diferents punts de Catalunya.

Entre ells hi havia el nen de Tordera de 12 anys que tenia previst passar una setmana en aquest punt del Pirineu gironí fent activitats de tota mena. La de dilluns a la nit, però, no va sortir bé i va estroncar les colònies del nen i va afectar la vida d'aquesta família de Tordera.