L'excandidat de Plataforma per Catalunya (PxC) a Manresa, Artur Segarra, únic acusat de l'assassinat del seu compatriota David Bernat a Bangkok, ha reiterat aquest dilluns la seva innocència sobre els tretze càrrecs que la fiscalia tailandesa li imputa i ha sol·licitat revisar les proves en contra seu.

En una vista prèvia al judici oral, que ha durat aproximadament una hora i mitja, la fiscalia ha lliurat documents i una llista de 95 testimonis que sostenen l'acusació perquè els magistrats els validin.

Segarra, ajudat per una traductora, ha tornat a afirmar la seva innocència, com va fer el maig passat en aquesta mateixa sala, i ha sol·licitat, en aquesta ocasió, una còpia de les proves en contra seu.

El jutge ha accedit a la petició i ha establert una nova vista el proper 25 de juliol.

Les diligències policials apunten Segarra, natural de Terrassa, com l'únic autor d'un total de tretze delictes perpetrats durant el rapte i la posterior mort de David Bernat.

Segrest, robatori, extorsió, falsificació de documents i destrucció de proves, entre d'altres, són delictes que se sumen a l'assassinat i posterior esquarterament del consultor espanyol, pels quals Segarra s'enfronta a la pena de mort.

Segons les últimes indagacions policials, els equips de recerca van trobar rastres de sang de Bernat en una canonada del pis que Segarra tenia llogat a la capital tailandesa, on es va realitzar l'assassinat d'acord amb l'exposat per les autoritats.

La Policia també compta amb nombroses imatges on es veuen junts a Segarra i Bernat, abans de la desaparició del segon, així com captures de vídeo del sospitós comprant el material amb el qual suposadament va realitzar el crim i retirant els diners sostrets a la víctima en diversos caixers de la metròpoli.

Restes sense vida de Bernat van aparèixer en diversos trams del riu Chao Phraya, que creua Bangkok, uns deu dies després que el 20 de gener arribés a la capital tailandesa procedent de l'Iran, on habitualment residia i realitzava negocis.

Segarra va ser detingut el 7 de febrer a la ciutat cambodjana de Sihanukville, on havia fugit dos dies abans, i va ser lliurat un dia després a les autoritats tailandeses.