Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d´alerta el Pla especial d´emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat) pel risc de focs al bosc que s´incrementa de manera destacada entre el dimarts i el dijous, coincidint amb la situació d´onada de calor. Hi ha 24 de les 42 comarques catalanes afectades, i destaquen com a zones de major risc la Catalunya Central, i punts de les comarques de Lleida. En concret, a la Catalunya Central les comarques afectades són l´Anoia, el Bages, el Moianès i el Solsonès. A Ponent les de les Garrigues, la Noguera, la Segarra, el Segrià i l´Urgell.

També n´hi ha a la demarcació de Girona, concretament a l´Alt Empordà i al Baix Empordà. A l´àmbit metropolità són les del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf i el Vallès

Occidental.

Al Camp de Tarragona l´avís afecta totes les comarques, el Baix Penedès, l´Alt Camp, la Conca de Barberà, el Tarragonès, el Baix Camp i el Priorat. I a les Terres de l´Ebre, el Baix Ebre, la Ribera d´Ebre i la Terra Alta.

L´activació en alerta s´ha determinat en la reunió al departament d´Interior del Comitè Tècnic del pla Infocat per fer seguiment del risc d´incendi forestal. La reunió l´ha presidit el director general de Protecció Civil, Joan Delort, amb assistència del subdirector d´Agents Rurals, Pere Omedes, comandaments i tècnics de Protecció Civil de la Generalitat, Bombers de la Generalitat, Mossos d´Esquadra, Agents Rurals, SEM, Servei Meteorològic de Catalunya i Diputació de Barcelona.