La consellera d´Agricultura, Ramaderia i Pesca, Meritxell Serret, ha comparegut aquest dimarts per alertar que "davant les previsions d'onada de calor i la situació dels boscos s' ha decidit incrementar el nivell de restricció a 17 municipis del Bages, Anoia i Baix Llobregat i al massís de Montserrat".

Concretament, els municipis afectats són: Castellgalí, Sant Vicenç de Castellet, Castellolí, Piera, els Hostalets de Pierola, el Pont de Vilomara i Rocafort, Castellbell i el Vilar, Òdena, Marganell, Collbató, Sant Salvador de Guardiola, Talamanca, el Bruc, Vallbona d´Anoia, Capellades, la Pobla de Claramunt i Monistrol de Montserrat. La restricció al Parc de Montserrat no afecta l´accés al recinte del Monestir. Mossos d´Esquadra i Agents Rurals vetllaran pel compliment d´aquestes restriccions.

En aquests municipis se suspenen totes les autoritzacions d´activitats que poden generar perill d´incendi forestal. Pel que fa als treballs de sega de cereal, les màquines que treballin a aquest municipis han de comunicar l´inici de l´activitat i la seva situació al Cos d´ Agents Rurals i cal que disposin de mitjans d´extinció d´incendis addicionals. En aquests 17 municipis no es prohibeix la sega però s´intensifiquen els controls, obligant a haver-hi mitjans d´extinció extraordinaris que acompanyin els treballs. A més, el Cos d´Agents Rurals hi porta a terme les següents actuacions:

Control de columnes de fum en terrenys forestals i en terrenys no forestals a menys de 500 m de zones forestals.

Control d´activitats de risc, identificació de les persones que en realitzin i verificació d´autoritzacions.

Control de llocs predeterminats d´especial risc.

Control de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades.

Posada en servei de punts de guaita estratègics i predeterminats.

Establiment d´un comitè de crisi a la seu de la unitat operativa.