El conseller d'Interior, Jordi Jané, va visitar aquest dilluns a la tarda el centre de comandament de Bombers situat al poble de Sant Feliu Sasserra per conèixer la situació del foc i fer balanç. Jané va recordar que aquest dimarts es compleixen quatre anys de l'últim gran incendi que hi va haver al municipi i que va cremar un total de 400 hectàrees. "Ens temíem el pitjor, l'incendi hauria pogut arribar fins a les 800 hectàrees", va dir.

El conseller d'Interior va explicar que l'incendi es va iniciar al voral de la carretera i, tot i que encara s'estan estudiant les causes, descarta que l'hagi provocat qualsevol tipus de maquinària agrícola. Jané va destacar que, en un inici, el potencial de l'incendi era de 800 hectàrees i va dir que es va poder evitar gràcies a la ràpida actuació del professionals.

Jordi Jané va advertir aquest dilluns que Catalunya s'enfronta a un risc "elevat" de patir grans incendis des d'aquest dimarts i fins dijous. Jané va recordar la importància de prendre mesures de precaució, especialment els infants i la gent gran, per fer front a l'onada de calor que es preveu per aquests dies. De fet, aquest dimarts es reuneix el consell assessor del Pla Infocat per avaluar l'estat de la situació i decidir quines mesures es prenen. El conseller no ha descartat que s'hagin de prendre "mesures excepcionals" com, per exemple, el tancament d'alguns parcs naturals.